Історія компанії Giorgio Visconti – це яскравий та видатний шлях від амбітних ідей молодого ювеліра до міжнародної популярності. Сьогодні прикраси торгової марки Джорджіо Вісконті користуються всесвітньою популярністю та здобули репутацію стильних та витончених ювелірних виробів.

Перші кроки Джорджіо Вісконті

А починалося все 1946 року в Італії. Саме в цій південній країні з багатовіковими ювелірними традиціями та заснував свою невелику майстерню Джорджіо Вісконті. Молодий італієць здобув спеціальну освіту у Франції, у Парижі. Але пізніше він повернувся на батьківщину, щоби тут здійснити свої грандіозні плани.

Влаштувався молодий майстер у комуні Валенця у регіоні П'ємонт, який підпорядкований адміністративному центру Олесандрія. Цей населений пункт розташований на півночі Італії. Саме тут протягом століть створювалися та працювали школи дизайну та ювелірного мистецтва. Майстри з Валянці здавна славилися своїм умінням обробляти коштовне каміння. І це місце по праву вважається однією з ювелірних столиць Апеннінського півострова.

Кільце Contour від ювелірної компанії Giorgio Visconti. Біле золото з центральним смарагдом овального огранювання, контуром та ніжкою з діамантами.
Кільце Contour від ювелірної компанії Giorgio Visconti. Біле золото (5,5 грама) з центральним смарагдом овального огранювання (0,71 карат, 5х7 мм), контуром та ніжкою з діамантами класичного огранювання (0,40 карат)

Знаменитий сьогодні бренд Giorgio Visconti спочатку зажадав від свого засновника колосальних зусиль. Чимало старань доклав молодий підприємець, щоби якимось чином виділитися серед конкурентів. Безперечно, створити собі ім'я в оточенні відомих ювелірних компаній було неймовірно складно.

Створення бренду Giorgio Visconti

Досить довго Джорджіо працював у своїй порівняно маленькій майстерні. І лише до 70 років минулого століття він став настільки успішним, що почав маркувати ювелірні вироби власним брендом. З того моменту прикраси Giorgio Visconti стали знаком шарму, бездоганності та чарівності.

Майстерність ювеліра, почуття стилю та високий естетизм його творінь зробили прикраси від Giorgio Visconti популярними. Їх почали купувати відомі італійські кіноактори. Пізніше ці лаконічні, але розкішні аксесуари стали мати попит і у світових джетсеттерів.

Джетсеттер – заможна, багата людина, яка живе заради розваг. Джетсеттери перелітають між країнами та континентами на літаках. Їхня мета – відвідування вечірок, виставок, спектаклів, фестивалів, спортивних подій та інших модних світських заходів.

Джорджіо Вісконті ставився до справі з істинною пристрастю, його можна назвати перфекціоністом. Тому він невтомно експериментував з благородними металами та дорогоцінним камінням. Його завданням було – створювати прикраси з унікальним характером та впізнаваним стилем. Він прагнув розробляти аксесуари для сучасної жінки, сміливої, незалежної у своїх поглядах та відкритої нових ідей.

Засновник однойменної компанії Giorgio Visconti
Засновник однойменної компанії Giorgio Visconti створив свій стиль ювелірних прикрас, які стали всесвітньо популярними.

Світова слава прикрас Giorgio Visconti

Після того, як у 70-х роках ім'я Giorgio Visconti почало асоціюватися з елегантними ювелірними виробами, настав час завойовувати світову славу. Тому в 90-ті роки компанія відкриває перші представництва у Сполучених Штатах та на Японських островах. Окрім того, бренд запускає вдалі рекламні кампанії. У результаті наприкінці минулого століття ювелірна компанія Джорджіо Вісконті стає відомою на міжнародному рівні.

На той час керівництво підприємством переходить до нащадків засновника – Андреа та Фабриціо. Саме вони й досі продовжують справу свого батька. Сини дбайливо зберігають дух компанії і цінують унікальну спадщину, засновану на найкращих традиціях ювелірної справи. Сучасні керуючі бренду Giorgio Visconti продовжують керуватися непорушними принципами. Це – вимоги до майстерності, прагнення до винаходів та творчості в обробці та застосуванні дорогоцінного каміння.

Андреа Вісконті, син засновника бренду Giorgio Visconti
Андреа Вісконті, син засновника ювелірного бренду Giorgio Visconti, сучасний керівник компанії, який успішно продовжує справу свого батька

Наразі штаб-квартира компанії знаходиться там – у північній ювелірній столиці Італії Валенце. Тут шляхетні метали та дорогоцінні камені проходять весь шлях створення прикрас. У Валенсі розробляється дизайн аксесуарів та втілення його у готовий виріб. На підприємство надходять діаманти та інші мінерали з усього світу, щоб завдяки майстерності дизайнерів та огранювачів перетворитися на справжні скарби. Експерти збирають найкращі матеріали, які надає природа, та перетворюють їх на об'єкти бажання.

Особливості прикрас Giorgio Visconti

Головними характеристиками виробів від бренду Giorgio Visconti можна назвати чудове поєднання італійських ювелірних традицій із сучасним та актуальними трендами в дизайні. Майстри компанії надають шанувальникам стилю "Зроблено в Італії" можливість отримувати безмежне задоволення від доступних розкішних аксесуарів. І, оскільки вироби прикрашені чудовим дорогоцінним камінням, ними не тільки можна насолоджуватися щодня, а й передавати у спадок, як справжні шедеври.

Успіхи в освоєнні та розробці нових ювелірних технологій дозволяють фахівцям компанії Giorgio Visconti створювати такі конструкції та форми, які були немислимі раніше. Наразі завдяки новим методикам дизайнери не обмежені у своїй творчості.

Всі прикраси створюються вручну – це постійний постулат майстрів Giorgio Visconti. Вони зосереджують увагу на деталях, які визначають унікальний стиль продукції.

Елегантні сережки з колекції Carillon від Giorgio Visconti.
Елегантні сережки з колекції Carillon від Giorgio Visconti. Рожеве золото (17,9 г) прикрашене діамантами класичного огранювання (0,89 карат).

Унікальність прикрас від Giorgio Visconti

Ювелірні прикраси від Giorgio Visconti відрізняє стилістичну витонченість, актуальність та високі вимоги до використовуваних матеріалів. Вони сплітається диво природності, шарм епохи королеви Вікторії та аристократичність. Аксесуари марки Джорджіо Вісконті виглядають дуже благородно.

При цьому всі вироби, безумовно, виконані з приголомшливим професіоналізмом. Вони зручні, не обмежують рухів і виглядають дуже гармонійно.

Створюючи колекції, дизайнери марки виявляють вишукану фантазію, зберігаючи при цьому єдиний відомий стиль.

Класичні форми ювелірних виробів перетворюються, стають м'якшими та легшими. Складність йде у минуле, її зміну приходить аристократична простота. Giorgio Visconti не гіперболізує розміри виробів. Витонченість прикрас досягається за рахунок простих і відчутних ліній, гармонії поєднань кольорів і прихильності до гри з контрастами. Кожна колекція аксесуарів ювелірного будинку Giorgio Visconti – це витончений стиль та вишукана різноманітність.

Браслет Giorgio Visconti з колекції Miram: рожеве золото та діамантова вставка.
Жорсткий браслет Giorgio Visconti з колекції Miram з рожевого золота (32.10 г) з овальною вставкою з паве з діамантів класичного огранювання (1,86 карат)
Ювелірний прийом «паве» (pavé: у перекладі з французької – «мостова») – це особлива техніка закріплення безлічі дрібних каменів. Використовуючи цей метод, дизайнери досягають ефекту «мощення». Камені утримуються за рахунок використання крихітних металевих зубчиків, схожих на краплі або бісер. Дорогоцінності, прикрашені елементами «паві», вибирають, коли хочуть купити прикрасу з сильним блиском і доступне за вартістю.

Денні та вечірні прикраси Джорджіо Вісконті

Дизайнери бренду дотримуються зворушливої старовинної традиції – ділити прикраси на денні та вечірні. Щоправда, деякі сучасні виробники намагаються заперечити цей принцип. Але ювеліри Giorgio Visconti зберігають класичний погляд на призначення аксесуарів. Це дуже помітно у колекціях марки.

Прикраси, створені для щоденних образів, виглядають спокійно та непомітно. Вони можуть бути строгими та геометричними, а можуть – милими, романтичними та трохи наївними. Кожна шанувальниця аксесуарів від Джорджіо Вісконті, що звикла привертати увагу своєю красою та витонченістю, може підібрати для себе саме таку річ, яка ідеально впишеться у її образ.

sergi-Giorgio-Visconti2
Овальні сережки Джорджіо Вісконті з колекції Memoire: біле золото (6,10 г), діаманти класичного огранювання (1,79 карат) та напівдорогоцінний мінерал – онікс. Сережки продовжують традицію застосування чорно-білого розмаїття в дизайні прикрас

Вечірні прикраси, створювані майстрами Giorgio Visconti – це втілення шику та розкоші. Вони одразу ж привертають увагу. Зазвичай це великі вироби з великою кількістю діамантів. Нерідко вони доповнюються оніксом та перлами, щоб підкреслити сяйво огранених алмазів та посилити контраст світла та тіні. Дизайн вечірніх колекцій Giorgio Visconti різноманітний, але завжди підкорює витонченістю та досвідченою розкішшю.

Класичні моделі прикрас від Giorgio Visconti

У бренду є особлива, класична колекція виробів. Це – моделі традиційного дизайну з великим дорогоцінним камінням. Її Giorgio Visconti представляє лише на виставці в Італії. Головним елементом прикрас є великий центральний дорогоцінний камінь із хорошими характеристиками – діамант, рубін, сапфір чи смарагд. Примітно, що вартість таких аксесуарів зберігається брендом у скромному, порівняно з якістю мінералу, діапазоні.

Лінійка прикрас Dream від Giorgio Visconti
Лінійка прикрас Dream від Giorgio Visconti включає три кільця з білого золота зі смарагдами, сапфірами або рубінами і діамантовим паві

Дитячі прикраси Giorgio Visconti

Створюються ювелірною компанією з Італії та лінійки дорогоцінних прикрас для дітей. Ці вироби радують маленьких модників великою кількістю веселих, милих і живих підвісок у вигляді тварин, яскравих плодів та барвистих фігурок.

Підвіски для дітей виробництва Giorgio Visconti
Ошатні, веселі підвіски для дітей виробництва Giorgio Visconti – гарний подарунок маленьким модникам від знаменитого ювелірного бренду

Оригінальний дизайн, поєднання золота та яскравих дорогоцінних мінералів робить ці забавні дитячі аксесуари вельми унікальними. Вони викликають розчулення та пристрасне бажання порадувати ними свого малюка.

Заручні та обручки Giorgio Visconti

Окрема пристрасть ювелірів бренду Giorgio Visconti - це заручні та обручки. Дизайнери компанії розуміють, що це унікальні прикраси, що надають урочистості головним подіям людського життя. Тому для аксесуарів, створених для зізнань у взаємному коханні, створено особливий дизайн.

Головний діамант обручки з лінійки Bridal закріплений в оправі у формі літери V. Це перша літера прізвища засновника бренду. Крім того, це імітація «ніжок» Ейфелевої вежі, адже Джорджіо Вісконті навчався майстерності у Парижі. Під центральним каменем ювеліри розміщують невеликий огранований алмаз, який не видно зовні. Але саме цей маленький елемент надає основному діамантові додаткового сяйва.

Для колекцій заручних кілець Giorgio Visconti експерти Ювелірного будинку відбирають найякісніші діаманти категорії IF-VVS/G.

Заручне кільце Giorgio Visconti, колекція Icona
Заручне кільце Giorgio Visconti з колекції Icona. Діаманти (1,05 карат) та (0.87 карат) в оправі з білого золота

Купити прикраси Giorgio Visconti

Для того, щоб придбати розкішну та витончену прикрасу від цього італійського бренду не обов'язково вирушати на Апеннінський півострів. Купити ювелірні прикраси Giorgio Visconti можна у Києві в бутіках компанії Crystal Group Ukraine. Тут представлений широкий вибір витончених та розкішних аксесуарів бренду Giorgio Visconti, справжніх витворів мистецтва.